Finance Manager (MT)

Department: Management Team
Project Location(s): Amersfoort
Education: HBO
Compensation: 72.500,- max start

Verantwoordelijkheden

 • Managen team, het is jouw taak om het finance team te professionaliseren.
 • Reporting, het opzetten van een gedegen reporting cyclus is een belangrijk vraagstuk voor de organisatie
 • Advisering, vanuit jouw rol adviseer je de directeuren van de werkmaatschappijen en de holding gevraagd en ongevraagd
 • Accounting, jij bent verantwoordelijk voor de hygiëne van de accounting van de verschillende bv’s

Skills/Ervaring

 • Verandermanagement
 • Aansturing
 • MKB ervaring
 • Rapportage ontwikkeling
 • Overtuigingskracht en onderhandelingsvaardig
 • Automatisering
 • Commercieel inzicht

De meeste bedrijven in Nederland draaien volledig op één ding, KOFFIE.
BoyZ & Beans kun je dus eigenlijk zien als de levensader van Neerlands ondernemerschap.

Ben jij een ondernemende specialist die alle Finance processen op orde wil brengen en graag meedenkt over hoe de organisatie voorbereid kan worden op de volgende groeifase? Dan komen we graag met jou in gesprek om te bepalen of jij het nieuwe MT-lid wordt BoyZ & Beans

Functieprofiel

Als Finance Manager ben je eindverantwoordelijk voor de gehele financiële kolom van de 6 bv’s. Dit betekent dus dat je de boekhouding verzorgt en leidinggeeft aan het finance team van 4 personen. Vanuit jouw overzicht op de financiële cijfers stel je analyses en rapportages op die de directie en het overige MT ondersteunen in het besturen van het bedrijf.

De directie is echt op zoek naar meer informatie en inzicht over cijfers. Tot voor kort werd deze informatie wel aangeleverd door de accountant, maar nu heeft BoyZ & Beans besloten dat ze hier vaker en beter inzicht in willen hebben.

Het betreft hier een nieuwe en uitdagende functie, dus je krijgt de mogelijkheid om je eigen functie in te richten.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Ten eerste ben je met jouw team verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie, waaronder crediteuren, debiteuren en de grootboekadministratie;
 • Hierbij adviseer je de directie gevraagd en ongevraagd, over boekhoudkundige en procedurele zaken met betrekking tot knelpunten en verbeteringen;
 • Je bent verantwoordelijk voor de maandelijkse rapportages;
 • Controleert en analyseert de gerealiseerde brutomarges;
 • Vanuit Cost control hou jij grip op de uitgaven;
 • Intercompany afstemming;
 • Waar mogelijk identificeer je besparingsmogelijkheden en start je initiatieven op om die te realiseren;
 • Natuurlijk ben jij tijdens het proces van de jaarafsluiting de contactpersoon voor de Accountant;
 • Je bent betrokken bij projecten rondom automatisering en integratie van onderdelen.

De perfecte Finance Manager voor Boyz & Beans is een aanpakker met overzicht. Iemand met een commerciële instelling, maar die vooral als financieel geweten acteert.

Daarnaast beschikt je over:

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding op Bedrijfseconomie of Accountancy;
 • Gedegen ervaring in een brede finance functie;
 • Een pragmatische instelling en de rust om binnen hectiek het overzicht te bewaren
 • Analytisch inzicht en heb je de kennis van pakketten en systemen om dit om te zetten in heldere en toepasbare rapportages.

Het betreft hier een nieuwe functie, dus krijg je te kans om een bijdrage te leveren aan de inrichting van je eigen rol. Je komt te werken binnen een ambitieus familiebedrijf. Binnen het bedrijf is veel ruimte voor gezelligheid, maar er wordt vooral samengewerkt aan het vinden van de beste oplossing van de vragen van klanten.

Hierin krijg je veel mogelijkheden tot eigen inbreng en tot het oppakken van verbeterpunten.

De arbeidsvoorwaarden zijn zeker marktconform, met een brutosalaris van maximaal € 5.500,- afhankelijk van relevante ervaring, leeftijd en opleiding. Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder pensioenvoorziening en opleidingsmogelijkheden.

Over het bedrijf

Boyz & Beans is een familiebedrijf en steeds in ontwikkeling. Een no nonsense en informeel bedrijf dat de afgelopen jaren sterk is gegroeid naar een bedrijf met 20 medewerkers.

Een prachtig label voor de beste koffiebonen, de lekkerste koekjes en alle andere producten voor in en naast de koffiemachine in een bedrijf.

Het bedrijf heeft de mooie en realistische ambitie om de komende drie jaar te verdubbelen in omzet.

Boyz & Beans is het no-nonsense label voor de beste koffiebonen, de lekkerste koekjes en alle andere producten voor in en naast de koffiemachine in het MKB en de Horeca.

Onder verschillende labels (Roozza, zosnel.nl, Eengroep, Volle Smaak Koffie) wordt koffie aangeboden als totaalconcept. Dus van de machine tot de bonen en de koekjes, alles wordt geleverd. Hierbij zijn kwaliteit en betrouwbaarheid de belangrijkste kenmerken. Per slot van rekening is goede koffie het visitekaartje van je onderneming! Daarnaast zijn twee labels die document management oplossingen bieden ook onderdeel van de organisatie.

De procedure

Cooster Executive Search bemiddelt u!

Boyz & Beans klant heeft de werving en selectie exclusief uitbesteed aan Cooster Executive Search. Dit houdt in dat wij alle sollicitaties behandelen, ook de sollicitaties die rechtstreeks worden verstuurd naar het bedrijf. Wij beoordelen uw sollicitatie, voeren met u het eerste kennismakingsgesprek en vertellen u hierin alles over de functie en organisatie.  

Zien wij beide een match? Dan stellen wij u voor bij de klant en blijven jouw contactpersoon tot het moment dat uw handtekening staat, waarna u direct in dienst treedt bij de klant. Wij doen er alles aan om u te laten slagen! 

Solliciteren

Heb je interesse in deze leuke functie? Druk dan op bovenstaande knop of mail dan snel jouw CV naar sollicitatie@coosterprof.nl.

Contactpersoon

Frans Vernooij

Vragen over de vacature of andere inhoudelijke vragen? Neem gerust contact op!

Transparantie, betrokkenheid en een duurzame match. Waardes die wij belangrijk vinden in ons proces.

Mirjam de Winter
Directeur, Cooster Executive Search